петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 12 октомври: Кофе Бабоне и как се гледа какао край София и съветите на Богомил Николов от „Активни потребители“ как да пазаруваме в Интернет

„Един прекрасен ден“ на 12 октомври: Кофе Бабоне и как се гледа какао край София и съветите на Богомил Николов от „Активни потребители“ как да пазаруваме в Интернет

В предаването днес ще ви срещнем с един актьор, певец, продуцент, футболен агент и даже още няколко неща – Кофе Бабоне. За актьорските му превъплъщения, за бизнеса, отглеждането на какаова плантация и живота му в България ще разберем от него малко по-късно в предаването ни днес. Малко след това студиото ни ще се изпълни с музика, мистерия и гайди… при нас ще бъдат част от състава на гайдарски състав „Петко войвода. И на финала на предаването ще говорим за капаните при онлайн пазаруването. Всички знаем, че да си купуваш с едно кликване на мишката пести време, безумно обикаляне и бутане по моловете, а често и пари. Да не говорим за удоволствието да си купиш нещо, което те прави различен, защото го няма по масовите магазини. Понякога, обаче, се получават някои не особено приятни изненади, като да получиш кабел вместо телефон или пък изобщо да не получиш нищо. За да не ни се случват подобни неща или поне да знаем как да реагираме в такъв случай, за да защитим правата си, сме поканили Богомил Николов, председател на асоциация „Активни потребители”.

Най-напред ще ви срещнем с една писателка, която е завършила испанска филология. Всъщност тя владее няколко езика. От малка пише поезия и проза, като печели редица литературни конкурси за младежи. Книгата й „Методът 7“, издадена на испански, английски и български, се превърна в истински бестселър. Само преди по-малко от месец излезе новият й роман – „Проклятие или Господ има други планове за теб“. Заглавието звучи много интригуващо, затова нямам търпение да кажа „Добре дошла“ на писателката Бойка Николас.

Следващият ни гост е актьор, певец, продуцент, футболен агент и даже още няколко неща. Пристига в България през далечната 1989 година и се захваща с търговия. След като се запознава с Влади Въргала, изгрява и звездата му в шоубизнеса. Започват изявите по телевизията, а и музикалната му кариера започва да се развива. В момента има нова страст – какаото. Преди известно време замина за родната си Гана, където засне документален филм за това растение. В същото време се опитва и сам да го отглежда в своя – собствена плантация край София. Много ми е приятно, че наш гост днес е Кофе Бабоне.

В следващите минути на един прекрасен ден студиото ще се изпълни с музика, мистерия и гайди… нашите гости днес са част от гайдарски състав „Петко войвода“. За магията на гайдата ще говорим след малко, но преди това нека чуем едно тяхно изпълнение.

В следващите минути на един прекрасен ден ще дискутираме темата за капаните при онлайн пазаруването. Примамливи оферти с ниски цени и бързи срокове постоянно ни заливат и за това трябва да бъдем особено внимателни, когато натискаме бутона „съгласен съм“. Повече предимства или повече недостатъци има пазаруването през интернет ще се опитаме да разберем от Богомил Николов, председател на асоциация „Активни потребители“.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …