вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 11 септември: Анн-Джи и звездният репортер Борислав Борисов за живота на показ, актьорът Дани Ангелов за слабостта му към барабаните и куклите клоуни на Ралица Флипова

„Един прекрасен ден“ на 11 септември: Анн-Джи и звездният репортер Борислав Борисов за живота на показ, актьорът Дани Ангелов за слабостта му към барабаните и куклите клоуни на Ралица Флипова

Днес ще ви срещнем с актьора Дани Ангелов. Може и да не знаете, но освен театъра и киното другата му голяма страст са барабаните. Още нечие хоби ще обсъдим днес и това е колекциониране на кукли-клоуни. Журналистът Ралица Филипова има вече над 250 такива експоната. На финала на предаването ще обсъдим темата „Живот на показ“ и защо толкова държим да отбележим в социалните мрежи всяко незначително събитие в нашия живот. Гости по тази тема ще е певицата Анн Джи и звездния репортер Борислав Борисов.

Най-напред обаче ще ще поговорим за книгите и необходимостта да четем. Това лято за трета поредна година се проведе приключенско образователната инициатива „Забавно лято – грижовно есен“. В нейните рамки деца между 7 и 13 години се срещнаха с представители на най-големия сайт за книги „Аз чета“, както и с трима български писатели. За срещите си с децата и за начина да стимулираме вродената им креативност ще говорим със създателя на „Аз чета“ Алекс Кръстев и писателката Диана Петрова.

Следващият ми гост завършва актьорско майсторство в класа на Стефан Данаилов. От 2000 година участва в постановки в Народния театър. Но голямата популярност за него идва с ролята в сериала „Ние, нашите и вашите“, където си партнира с малкия си син Симеон. Описва себе си като скромен и мълчалив. Освен сцената и снимачната площадка другата му голям страст са барабаните.

Тя е трето поколение журналист. От тинейджърка започва да пише за деца и чак до днес. Повече от 10 години води предаването за тинейджъри по БНТ „Дневникът“. Издала е трилогията „Тиинейджърски дневник“, автор на документалните филми „Дрога“ и „Изгубеното поколение“. Тя е страстен колекционер на кукли клоуни. Притежава над 250 клоуна и всеки й е скъп като дете.

Все повече млади хора започват да живеят в интернет. И действат на принципа „Ако приятелите ми не са видели във Фейсбук къде и с кого съм бил, значи то не е случило наистина“. За тази тенденция ще поговорим. Темата е кръстена „Живот на показ“. А за да я разнищят в студиото гостуват певицата Анн-Джи и звездният репортер Борислав Борисов.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …