четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Един прекрасен ден / „Един прекрасен ден“ на 10 юли с Мария Статулова, акушерката Олга Дукат, дизайнера на чанти Димитър Паисиев и светския журналист Станислав Дочев

„Един прекрасен ден“ на 10 юли с Мария Статулова, акушерката Олга Дукат, дизайнера на чанти Димитър Паисиев и светския журналист Станислав Дочев

Днешният „Един прекрасен ден“ започваме със среща със светският експерт и журналист Станислав Дочев. Той е завършил режисура във Варненския свободен университет, работил е в няколко телевизии, акто и в няколко списания, има богат опит в сферата на звездните новини и е първият „светски експерт“ у нас. Преди няколко години Станислав реши да се посвети на здравето, хармонията и на това да е полезен на другите:

Днес ви запознаваме и с дизайнера Димитър Паисиев – един изключително интересен човек, защото спортува постоянно и работи като охранител, но успява да се отдаде и на хобито си да създава артистични чанти. И въпреки че не се възприема като дизайнер, всяко произведение, което сътворява с ръцете си, е абсолютно неповторимо и единствено по рода си. Вижте чантите му:

В предаването днес гостува и първата дула в България – Олга Дукат, която през последните няколко години се бори за промени в родилната помощ, за да може повече българки да раждат по естествен начин. Тя вече е и акушерка. Изборът й на професия се обуславя от личната й история. Олга има и икономическо образование и дори след университета започва да работи във финансовия отдел на фирма за електроника. Първият си син ражда със секцио, въпреки желанието й да роди естествено. Вторият й син също идва на бял свят след цезрово сечение и оттогава насам животът й коренно се променя.

Олга се превръща в един от най-запалените поддръжници на естественото активно раждане, става първата сертифицирана дула у нас и прави свой център за родители. През 2011 г. в една хотелска стая във Велико Търново се ражда третият й син, този път – напълно нормално. За да е още по-подготвена в осъществяването на своите идеи, миналото лято тя завърши акушерство в Медицинския университет в София:

Помним я от невероятните роли, които изигра във филми като „Авантаж“, „Дами канят“ и „Да обичаш на инат“, както и от десетките й превъплъщения на сцената, на която и до днес продължава да се изявява.

Мария Статулова е една от онези актриси, които карат малките момичета да мечтаят за сцената и екрана. Самата тя, благодарение на точно такава мечта, пристига с един сак в София от родния си Бургас. Приета е във ВИТИЗ и още като студентка се снима в киното. Играе почти 30 години и на сцената на Сатиричния театър, където има възможността да си партнира с легенди от ранга на Калоянчев, Григор Вачков, Стоянка Мутафова, Невена Коканова… За себе си казва, че никога не се е приемала като „звезда“, но истината е, че няма човек, който да я е видял в образ и да не е запомнил очите и смеха й.

Вижте също

„Един прекрасен ден“ на 9 февруари: Стоян Алексиев – за мисията си в театъра и скандалните снимки с млада актриса, семейство Асенови за участието на дъщеря им във филма „Лили рибката“ и бизнесменът Туньо Зафер за екзотичните пътешествия

В предаването днес ще ви срещнем с уникалния актьор Стоян Алексиев. Той има много роли, …