петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Един месец литература за най-малките в „Походът на книгите“

Един месец литература за най-малките в „Походът на книгите“

През 2017 г. любими на всички актьори от театъра и екрана се включват в инициативата „Известните българи четат на деца“. На 2 април, неделя – Международния ден на детската книга, от 11 ч. в детския отдел на Столичната библиотека е началото на кампанията „Походът на книгите“.

Тя е подета през 2011 г. след публикуването на първите резултати на Програмата за международно оценяване на учениците (PISA), като за петте си издания досега е достигнала до над 10 хил. деца в цялата страна.

За нея и за предстоящите събития в еМисия България разказаха Василка Ванчева, член на Управителния съвет на асоциация „Българска книга“, и Здрава Каменова, един от участниците, авторка на детски книжки и майка.

Колко важно е четенето и разбирането на това, което четем, как можем да стимулираме децата си да четат и каква трябва да е грижата за училищните библиотеки – чуйте в разговора с тях:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …