неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Един германски журналист у нас: Скандалите в България се редуват прекалено бързо

Един германски журналист у нас: Скандалите в България се редуват прекалено бързо

„Политическият живот в България е много динамичен, но скандалите се сменят много бързо един след друг и всяко чудо е за три дни. По-добре е един проблем да се решава по-дълго, но за съжаление тук не е така“.

Това казва Франк Щир, германски журналист, който от 10 години живее в София. Той е и автор на прословутата статия във в. „Шпигел“ за депутата от ДПС Делян Пеевски, определен в нея като „айсберга на корупцията“ в България.

Пред къса от Берлинската стена в София, който е на същата „възраст“, с него разговаря Илия Вълков за еМисия България.

Щир е автор и на множество други коментари и дописки от България и региона, помествани във водещи германски и австрийски издания.

Късът стена му напомня колко много се е променило всичко от времето, когато Берлин е бил затворен град.

Още от млад Щир често е на Балканите, специално в бивша Югославия, а когато през идва за пръв път у нас, решава да остане да работи тук като журналист.

По думите му германските медии не се интересуват особено от вътрешните процеси в България, освен от скандални теми като проблемите с корупцията и обществените поръчки, протестите през 2013 г. и т.н.

Чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …