неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Джон Данзиг: Брекзит е много опасна игра
JURNALIST картинка 1

Джон Данзиг: Брекзит е много опасна игра

Според британския журналист Джон Данзиг евентуален Брекзит (излизане на Великобритания от ЕС – бел.ред.) е много опасна игра.

„Преговорите от последната седмица може да се окажат и последни, защото на останалите 27 лидери, с които моят премиер Дейвид Камерън преговаря, им идва в повече Все пак всичко, за което настоява Великобритания, изглежда доста периферно на фона на случващото се на континента. Кризите на континента изглеждат много по-сериозни и призивите на Великобритания са важни само за британския премиер“, коментира той в интервю за предаването еМисия България на Би Ай Ти.

„Съвсем основателно е хората, които идват на Острова, за да работят, да очакват да имат същите права като британците. По причини, които не разбирам изцяло, премиерът Камерън иска са ограничи помощите, както той казва, най-вече защото иска да спре притока на мигранти от ЕС. Не съм сигурен, че това е добра идея, защото почти всички мигранти от други европейски държави във Великобритания имат работа. Те работят за страната и помагат на нашата икономика.

Защо тогава да ги спираме да идват?

Мисля, че и самото правителство признава, че ако намалим помощите, това няма да се отрази по никакъв начин на броя на мигрантите, които идват на Оствова, защото те не идват тук заради социалните помощи, а за да работят“, категоричен е Джон Данзиг.

„Според мен напускане на Великобритания на ЕС би било еднопосочен билет. Не бихме се присъединили повторно. Надявам се да не напуснем, защото би било много опасна игра, защото не знаем как ще се промени животът след това“, смята журналистът.

Целия разговор с Джон Данзиг вижте във видеото:

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …