неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Двукратният участник на Мистър Олимпия Добри Делев с успешен дебют при най-големите в Канзас

Двукратният участник на Мистър Олимпия Добри Делев с успешен дебют при най-големите в Канзас

Най-добрият български културист Добри Делев дебютира изключително успешно при най-големите. За първи път двукратният участник на Мистър Олимпия не излезе в категория до 96 килограма, а се пробва при най-тежките в квалификацията за Олимпия в Канзас Сити, щата Мисури. Марин Костов беше там и разказва повече за успехите на Делев в репортажа си.

В изключително тежката конкуренция на доказани имена като Виктор Мартинез, Джони Джаксън и Джон Де Ла Роса Добри Делев се класира шести. В най-добрата форма в кариерата си и най-тежък излизал на сцената до момента – 101 килограма. Въпреки, че големите имена в този спорт до превъзхождаха като обем, Добри излезе може би най-изчистен, в най-добра кондиция и закономерно съдиите го наградиха, като го наредиха шести – пред дванадесетократния участник на Мистър Олимпия Джони Джаксън.

Организатор на събитието в Канзас Сити, градът който приютява за 11-ти път едни от най-добрите културисти в света е Чад Никълс – гуруто в бодибилдинга. Работил с величия като Рони Колман, Майк Тайсън, Джей Кътлър, а по настоящем и личен треньор на Добромир Делев.

„Най-големият проблем за Добри ще бъде да влезе в категорията, но влезе ли в нея не мисля, че ще има проблем да класира на Олимпия за 212 паунда. Той е сила в този клас. Има толкова много маса, изглежда толкова голям и са малко културистите, които изглеждат така в този клас. Най-големия проблем за него, дори и на Олимпия, е че има доста състезания. Той беше добър на Олимпия, но не беше свеж. Този път ше има повече време за почивка и ще излезе в най-добрата си форма на Олимпия“, посочи треньорът.

„Няма никакви тайни при него, защото той е един от онези мъже, които имат невероятна етика в работата. Аз много внимателно избирам с кого работя и клиентът ми трябва да е готов на саможертва, да следва напътствията ми. Той не се плаши от програмата никога. Той е машина“, коментира треньорът му Чад Никълс.

„Добромир е един от тези, които прогресират с всяка изминалата година. Формата му става все по-добра и по-добра с възрастта. Кондицията му е много добра и затова му препоръчвам да скочи при най-големите. Това е най-добрата форма, която може да направи за 212 паунда. Много трудно влиза в теглото, защото е точно на ръба. Така, че му предложих, Защо не се пробваш. Нека да те хвърлим в боя“, добави още той.

Първенец в традиционното единадесето състезание по културизъм в Канзас Сити заслужено стана двукратния победител на Арнолд Класик Виктор Мартинез. Представителят на Доминиканската република поздрави специално българските си фенове след победата.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …