вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Двойни стандарти: По-лошо ли е качеството на храните в Източна Европа

Двойни стандарти: По-лошо ли е качеството на храните в Източна Европа

По-ниско ли е качеството на храните в Източна Европа и основателни ли са притесненията, че има разлика в продуктите, които стигат до трапезата ни – темата коментира Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“.

„В случая става въпрос за десетки хиляди стоки, част от които наистина се произвеждат по двоен стандарт. Преди обаче да стигнем до категорично резултати в изследването си, няма как да налагаме санкции. Тепърва предстои да видим какво ще бъде установено“, обясни Николов.

„За съжаление, четенето на етикета няма да помогне много, защото в повечето случаи съдържанието е коректно обозначено. Потребителите трябва да се ориентират по метода на сравнението – тоест да подбира според качеството и цената на продуктите“, съветва още експертът.

„Засега не е ясно дали ще се стигне до ново законодателство и регулация, но дори и това да не стане, информираността на потребителите може да направи чудеса. Предполагам, че резултати от проучванията ще има в рамките на месец“, каза в заключение Николов.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Си свърших кочана я, г-н Вълков ! (с фактури ззза ккконннссулттинннггг ;- )
    – какво Се кумите ! – та #Кой внася Скрап от ЕС/Отвсякъде у Нас ?!
    – ‘наште’, ‘наште’ и Пак’наште’ !!!
    …ей го в на ‘търговците’ …’дистрибуторите’ …ХУ Задунайское О-О-Дътата – Все #Кой-от-#Кой ВсеПоНай от Най’наште’.