четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Движение „Възраждане“ за партийната субсидия и рестото от 1,6 млн. лв.

Движение „Възраждане“ за партийната субсидия и рестото от 1,6 млн. лв.

Бившите депутати Стела Банкова и Минчо Христов гостуваха в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич. Двамата са част от може би единствената положителна следизборна сензация. Наскоро родената партия „Възраждане“, начело с вече бившия директор на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов, който се включи в ефира по скайп от Варна, изненадващо взе 1% от гласовете на изборите.
Кампанията е на стойност 5 000 лв. За какво се борят тези аутсайдери, които натриха големите и дълги партийни носове с нахалството си да върнат полагащата се субсидия от половин милион лева за година. И отгоре на всичко, направиха новина от това.

„За нас беше важно, че сме последователни по отношение на партийната субсидия от 2006 г., когато внесохме предложение за пълно и безусловно премахване. До сега следваме тази позиция, тя остава непроменена и в бъдеще няма да бъде променена“, заяви Стела Банкова.

„Ако погледнете законите, които се приемат в парламента, ще видите такива криминални закони, че просто ще загубите ума и дума. Последният беше законът за концесиите, който бе приет от парламента в предпоследния ден от неговото съществуване“, коментира от своя страна Минчо Христов и посочи, че това много ясно показва кой плаща на партиите.

Той показа писмо до бившия финансов министър Пламен Орешарски още от 2006 г., в което се казва, че не са получавали и не желаят партийна субсидия. „Половин милиард лева са усвоили политическите партии до този момент през последните 10 години“, подчерта Христов.

По думите на Банкова, с 500% процента е била увеличена партийната субсидия по времето на Тройната коалиция. Още тогава от 240 души, трима гласуват против.
Костадин Костадинов се включи по скайп от Варна и каза, че вече цяла седмица се коментира връщането на субсидията и подчерта, че просто са изпълнили обещанието си.

„Ние се отказваме от субсидия и ако това е пиар, бих приветствал едно такова пиарско поведение от ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти“, посочи Костадинов и припомни, че дори Бойко Борисов заяви, че ще подкрепи отменяне на партийната субсидия.
Костадинов каза, че трябва да се организират протестни действия, ако не бъдат разгледани в народното събрание резултатите от референдума.

Според Минчо Христов наистина има възможност да не бъдат разгледани въпросите от референдума в парламента като определи като наглост на политическата върхушка увеличението на цените на газ, ток и вода.

„Доста нагло беше да изчакат да минат изборите, след които КЕВР да увеличи тези цени под натиск. Там е големият проблем, пред който ще се изправят политиците, които влязоха в парламента. Иначе субсидията е много дребен проблем“, посочи Минчо Христов.

Чуйте целия разговор със Стела Банкова, Минчо Христов и Костадин Костадинов в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Пожелавам на България да влезе по-скоро поне в първите 20 страни по индекса на ООН за цивилизован стандарт на живот!