неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / Предпразнично: Предизвикателства за пътешественици и любими дестинации

Предпразнично: Предизвикателства за пътешественици и любими дестинации

Цели 203 предизвикателства за пътешественици събират в едноименна книга авторките й Мария Ангелова и Ивалина Ненова, които гостуваха в „Жива връзка“.

Книгата е комбинация от пътешестване по света и навътре в себе си и цели да те изкара от зоната ти на комфорт и да те предизвика да направиш неща, които до момента не си направил или си правил по друг начин, и те да те променят, казва Ивалина.

Според Мария излизането от зоната на комфорт не е задължително, но пък е действително страшно зареждащо.

Ако не искате да бъдете прекалено екстремни и нетрадиционни, има и по-леки предизвикателства за начинаещи, обясни тя. В книгата има и „по-хард“ предложения, както и идеи за всякакъв тип пътешественици – на открито, в различен тип природа, в градска среда и др.

Ивалина сподели, че за нея най-голямото предизвикателство, отправено й от Мария, е било да пътува сама. Мария пък призна, че и предстои да прекара цял ден в хамак, без да прави нищо.

Откъде тръгва идеята за предизвикателствата, кои са най-екзотичните дестинации, посещавани от двете момичета, и какво препоръчаха на водещите те – чуйте в целия разговор:

Американците също обичат да пътуват. Има няколко дати в годината, когато цяла Америка стяга куфарите и се отправя към близки и далечни дестинации. Някои от тях се ползват с реномето на най-желаните. Вижте кои са в следващия репортаж:

С приближаването на Коледните и Новогодишни празници доброто настроение е навсякъде. За пореден път стотици лондончани се включиха в едно от най-необичайните състезания на Острова, в което се обличат в конски костюми и пийват по чашка-две алкохол преди да финишират.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …