четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Двама братя с една мечта – покоряване на световния връх в леката атлетика

Двама братя с една мечта – покоряване на световния връх в леката атлетика

Това са Веско и Марти Живкови, а съвпадението в имената им не е случайно. Двамата са близнаци и заедно поемат по своя житейски и спортен път. Момчетата се насочват към атлетиката и не след дълго откриват силните си страни в бягането. Мартин разбира, че в кръвта му са дългите разстояния, докато Веско залага на късите. Първоначално обаче братята се изправят един срещу друг на спринта и бързо разбират кой е лидерът там.

Младежите приемат съвсем нормално съревнованието помежду си и никога не поставят конкуренцията пред своята роднинска връзка. Леката атлетика е спорт, който е тясно свързан със семейство Живкови още отдавна. В миналото баща им също е бил атлет. Именно затова успехите се приемат от родителите им по един малко по-особен начин.

Веско и Мартин винаги са заедно – било то на пистата или пък в училище. Дори в свободното си време те се занимават с еднакви неща. Любимият им спорт извън леката атлетика е карането на ски. В ски алпийските дисциплини момчетата се представят страхотно и печелят редица състезания. Въпреки това избират „царицата“ на спортовете и с радост споделят кои са най-важните им победи досега.

Двамата са републикански шампиони, като през тази година Веселин подобрява националния рекорд в зала на 200 метра, а Мартин печели златния медал от националното първенство в Добрич на 400 метра. С голям принос за всички постижения е и треньорът им – Христо Стоянов.

Белгия има своите трима братя Борле, който донесоха на страната си титлата от Европейското първенство. Ние пък си имам само двама – братя Живкови, а те със своите потенциал и амбиции, са ни напълно достатъчни, за да можем и ние да погледнем към върха в леката атлетика.

Вижте младите таланти на леката ни атлетика в следващото видео:

 

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …