неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Двама български пътешественици: Магията на пътуването е да последваш местните
KNIGA картинка

Двама български пътешественици: Магията на пътуването е да последваш местните

Бистра Якимова и Наце Сапунджиев са посветили цялото си свободно време на пътешествията. От многото интересни истории на места и хора, събрани по време на пътуванията им, сега те са подбрали 14, които ще излязат в тяхната първа книга „Магията на пътуването: Последвай местните“.

Двамата гостуваха в еМисия България и разказаха за някои от посетените от тях страни. А ако не броим полюсите, те са били в 51 държави във всички континенти.

Активно започват да пътуват едва преди няколко години, когато за пръв път отиват на почивка в Бали. Островът толкова ги впечатлява, че оттогава започват да списват блог, в който споделят истории и снимки от всичките си пътувания след това.

Показваме другата страна на пътуването, от гледната точка на местните, обяснява Бистра.

Искахме да разкажем за най-впечатляващите хора, които сме срещали по пътя, и избрахме тези, които първи ни идват на ум, въпреки че са много повече. Тези, които са променили преживяването ни и чрез тях едно място е станало още по-вълшебно, добавя тя.

Сега Бистра е посветила цялото си време на книгата. Наце пък работи в софтуерна компания.

Опитваме се да комбинираме почивните дни по всякакви магически начини, така че да инвестираме всичко в пътуване – не си губим времето в нищо излишно, казва тя.

Наце пък разказва, че за него една от най-впечатляващите истории е от престоя им в Кения. Вместо на традиционното сафари, те се свързват с кенийско семейство, при което живеят три дни без удобства като топла вода и интернет и виждат много неща извън туристическите пътеводители. Не са нужни палати и големи заплати, за да си щастлив и усмивката да не слиза от лицето ти, разбира той.

Чуйте целия разговор с двамата пътешественици във видеото:

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …