четвъртък , 22 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Дует Weil – цигулката и китарата семейно

Дует Weil – цигулката и китарата семейно

Дует Weil – или музикантското семейство Мая и Пламен (Папи) Ковачеви, се завърнаха от САЩ с престижно отличие Most Famous Awards Show 2016 в категорията „Най-добри инструменталисти“.

Наградата за модерна класическа музика се смята за еквивалент на наградите „Грами“ в областта на модерната класическа музика.

На събитието двамата музиканти представиха авторски парчета, както и техни версии на класика и рок.

В студиото на еМисия България семейството изсвириха първата пиеса, с която са се представили на конкурса, като разказаха подробности за него и за пътя си в музиката, довел ги до престижното отличие.

Предлагаме нещо уникално, а не копие, казва Папи Ковачев, според когото именно това впечатлява публиката им и там, и навсякъде.

Музикантското семейство е заедно от осем години и има три деца. Мая и Пламен твърдят, че им остава достатъчно време и за тях, и за експериментите с цигулката и китарата.

Насладете се на музиката им:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …