петък , 24 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Дронове и роботи от Лего на ежегодните „Дни на роботиката“

Дронове и роботи от Лего на ежегодните „Дни на роботиката“

Когато говорим за “бурното развитие” на технологиите – това не е просто клише. Роботиката се е развила до момент, в който  ЕС започва  да обсъжда данъчно облагане и правна регулация за умни машини и изкуствен интелект.

Днес в Техническия университет в София се провеждат състезания с роботи. Съревнованията са част от ежегодните „Дни на роботиката“.

„Запалих се по роботиката в осми клас“ – разказва Стоян Илов, един от участниците в надпреварата. Той се надява да намери реализация в тази област.

„Всичко е въпрос на въображение. Ние сме отбор от училище „Джон Атанасов“. Конкуренцията е доста добра“ – добавя още той.

Друг участник в съревнованието – Дейвид Йорданов, смята че „Дните на роботиката“ са възможност на всички любители да намерят изява.

„Цялата организация идва от студентите, но състезанието си стана направо международно, защото има участници и от Македония и от Русия. Най-много ме ентусиазира духът в залата“ – споделя той.

Репортаж на Божидар Николов от събитието можете да видите в следващото видео:

Вижте също

Скандали или закачки са противоречията в Парламента и кой е най-стабилен на кораба на властта – говори журналистът Евгени Петров

Парламентарната група на „ВОЛЯ” бойкотира Парламента! Хората на Веселин Марешки в Народното събрание няма да …