понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Драгомира Капитанова за годината на супер избори в Европа

Драгомира Капитанова за годината на супер избори в Европа

Голяма част от анализаторите определят 2017 г. като годината на супер избори в Европа. Всички погледи са вперени в изборите във Франция, Великобритания, Германия и Чехия, защото вотът там ще предопредели бъдещето на Европейския съюз.

„Всички избори, които трябва да се проведат на Стария континент тази година, малко или много са повлияни от Брекзит – решението на британците да напусната ЕС, както и от избора на Доналд Тръмп за президент. Именно заради това съществуват опасения, че популистите и националистическите движения в Европа могат да вземат връх, като по този начин отслабят позициите на много европейски държави в Съюза, както и на самия ЕС“, изтъкна международният редактор на Би Ай Ти Драгомира Капитанова.

2017 г. не просто годината, в която антиевропейските партии имат подем, но и годината, в която традиционните партии имат спад и отлив на привържениците си, подчерта тя. По думите ѝ, още изборите в Австрия в края на миналата година, са били прелюдия към тази тенденция, защото на балотажа нямаше кандидат от традиционните партии.

Не трябва да забравяме, че това, че Герт Вилдерс в Холандия или Норберт Хофер в Австрия днес не са управляващи, не означава, че не са спечелили достатъчно гласове и че процесите няма да доведат до победа на следващи избори, каза международният ни редактор.

Повече за предстоящите избори във Великобритания на 8 юни и в Германия на 24 септември можете да видите в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …