четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Драгомир Драганов: Музиката е призвание, човек не го избира

Драгомир Драганов: Музиката е призвание, човек не го избира

Музикантът Драгомир Драганов гостува в студиото на еМисия България и разказа за работата си в група Епизод, музиката в миналото и рокът днес.

„Музиката е призвание, човек не го избира. И няма отърване. Китарата ме намери за първи път в първи клас. След много молби родителите ми ми купиха китара“, посочи Драганов.

„7 тона, 8 октави са, но музиката постоянно се променя, всеки ден излизат нови тенденции. Рокът се променя, много се променят нещата. Технологиите напредват и музиката се възползва от тях. Записвал съм цял албум на 8-канален магнетофон. В техническо и информационно отношение много се промениха нещата. Рокът си е рок“, обясни музикантът.

„Рокът винаги е бил и ще бъде социално-ориентирана музика. Той е живот. Може би навремето повече сме се вълнували, но тогава обществото беше различно Винаги съм държал текстът да бъде смислен, правилно написан и всяка запетайка да бъде точна“, каза Драганов.

„Наше кредо е да правим песните си на български език. Винаги сме държали на добронамереното послание и на силата на рока“, коментира музикантът.

Той коментира и скандала с Мюзикаутор и посочи, че ако не се пуска българска музика, няма никакво значение дали Мюзикаутор и БНР ще си партнират. Проблемът на българските музиканти е, че в България не се пуска българска музика.

По думите му, прави впечатление, че все повече хора си купуват грамофонни плочи и оригинални дискове. Чуйте целия разговор с Драгомир Драганов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Николай Бербенков

    Дерзай, Драго! Ние сме с теб!