вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Доц. Соня Алексиева за българския туризъм – надценените и подценени възможности

Доц. Соня Алексиева за българския туризъм – надценените и подценени възможности

2016 г. е била върхова за туризма в България. Можем ли да задържим добрите тенценции и през следващата 2017 г. и кои са надценените и подценените възможности за българския туризъм. Доц. Соня Алексиева – преподавател по пиар и туризъм в Нов български университет коментира причините за положителния ръст, тенденциите и обясни къде е силата на България в туризма.

„България е посрещнала над 10 милиона туристи. Морето, традиционно, е най-силната ни страна в туризма. Очакваме там да има повече туристи. Над 7000 души са отишли да видят Сурва, едно уникално събитие. „Храна и вино“, традиционен вече фестивал във Варна, както и „Дефиле на младото вино“ в Пловдив събраха много туристи, но и българи, които преоткриват и опознават страната ни“, посочи доц. Соня Алексиева.

По думите й, малките общини се учат от по-големите градове и има благородно съревнование и конкуренция.

„Имаше и кампания за 50-те по-малко известни обекти в България“, припомни Алексиева. „Но какво, ако не знаем как да настаним гостите, как да ги посрещнем и как да им се усмихнем, за да дойдат отново“, запита риторично експертът.

По думите й, има чудесни кадри в България, които обаче бягат в чужбина, тъй като заплащането е различно. Тя коментира и как тероризма прекрои туристическата карта и дестинации като Турция, Франция и Германия например.

„Над 370 души са загинали само през 2016 г. при атентати. Това прави страната една от най-несигурните за туризъм“, посочи доц. Соня Алексиева.

„Повече чужденци да рисуват България по този начин“, призова преподавателят по пиар и туризъм.

Чуйте целия разговор с доц. Соня Алексиева в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …