събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Доц. Иво Инджов и Красимир Гаджоков: Ще има ли толеранс за президента Румен Радев

Доц. Иво Инджов и Красимир Гаджоков: Ще има ли толеранс за президента Румен Радев

В последната си реч като държавен глава Росен Плевнелиев говори за трудния мандат, който е имал и за също толкова трудните години, които очакват Румен Радев.

Дали ще се сбъдне тази “орисия”, какво наследява Радев и кои са капаните и възможностите пред него – коментира експертът по политически комуникации с доц. Иво Инджов и сънародникът ни Красимир Гаджоков, който живее в Канада.

Очакванията на активните българи зад граница към новия президент са високи, защото българите в чужбина получихме няколко удара по изборните ни права в последната година. Въпреки че президентът директно не може да влияе върху Изборния кодекс, той може да съдейства с позицията си и сътрудничи с останалите власти, за да може да гласуваме в един по-либерален режим“, каза Красимир Гаджоков.

Той бе категоричен, че държавният глава Румен Радев трябва да завоюва доверието на българите с действията си.

Ако съпоставим поведението на Румен Радев по време на кампанията, клетвата му в парламента и речта му в неделя, когато прие президентските правомощия, можем да кажем, че ще бъда човек на действието. Пролича си, че при по-сложна материя, както бе в парламента, няма почти никакъв опит. На много моменти оставах с впечатлението, че четенето на речта го затруднява“, коментира доц. Иво Инджов.

По думите му средата, от която идва Радев, предполага, че ще действа повече, отколкото да говори.

Според доц. Инджов новият президент няма да получи толеранс от 100 дни, защото трябва да разпусне парламента и назначи служебно правителство, а евентуално и ново, ако след изборите няма редовен кабинет, а това ще го превърне в министър-председател в сянка, а всички ще го наблюдават.

Пред него има много предизвикателства. Оставам умерен скептик за това как ще се развие като политик и как ще се дистинцира от БСП, каза още Иво Инджов.

Целия разговор можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  Ама чакайте малко, г-це Узунова & г-н Йочев /БиАй ! – какво Още да ‘чака’ Човек от тея ‘наште’ (‘избранници’/’елит’ ) я ?!
  – Мигар НЕ видяхте/разбрахте от Кабинета (дето Вече Е на ‘власт’ ) че у Нас Е ВсеСъщата задунайскогубернистическа Воня ?!
  ….и какво Всъщност имаме Днес :
  А. Гранд Тотал Българ(к)и по Тази Планета – докъм 6.834М (съобразно последни Данни )….като :
  А.1. Вече 3М – с ПонеЕдно И-друго поданство
  А.2. Сериозен брой Учещи НЕ-у Нас
  А.3. Сериозен брой СезонноРаботещи НЕ-у Нас
  …..и Тогава – колкоАджеба остава да Сме у Нас ?!
  Б. Профил на населението-Ни у Нас – Катастрофа !
  В. Икономика, бизнес, банки, здравеопазване, образование/наука у Нас – Катастрофа !
  Г. Неистов брой партии ! – 404 !!!, като Всичките СА Доказани Изодродья на ЯсноКоя
  Д. Доходи у Нас – Катастрофа !, като Над (Над.) 70% ( Седемедесет процента.) от работещите са Бюджетно-платени.

  …. Тогава ли ?! – Елементарно ! – ВЪН !! , просто – всички ВЪН !!!
  Махат се Изобщо партиите. Се Селектират Хора Знаещи-и-Можещи.
  …Които Хора са Реални, Доказани и с АбсолютноНикаква партийщинка.
  …..Които Хора се Формират в Работни Групи по Тематики/Области/Аспекти (т.е. Право, Здравеопазване, Ред/Сигурност, Наука/Образование, Фиинанси/Фиск, Контрол..и т.н.)
  …… Които Работни Групи са Функциониращи в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност, и то 24часа Всяка седмица, защото са Глобални (т.е. Са от Хора от Цял Свят, т.е. И от у Нас И от чужбина)

  Това Е. Всичко друго Е бошлаф.