събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Досиетата от Панама“ и отзвукът им в света на спорта

„Досиетата от Панама“ и отзвукът им в света на спорта

„Досиетата от Панама“ засегнаха не само настоящи и бивши политици, но и много футболисти от Бразилия, Уругвай, Великобритяния, Турция, Сърбия и Холандия, които са сред собствениците на офшорни компании в Панама. Най-известният от тях е футболистът на „Барселона“ Лионел Меси и бившият шеф на УЕФА Мишел Платини.

„Досиетата от Панама“ и отзвукът им в света на спорта, коментира колегата ни Кирил Веселински.

Той определи „досиетата от Панама“ като огромен скандал, който е показал, че „богатите хора си перат парите, а не ги държат под дюшека“.

„Мишел Платини не е изненада след всичко, което се случи в УЕФА. Очкавано е и присъствието на ФИФА, по-скоро щеше да е новина, ако я нямаше в документите. Но Лионел Меси обаче е най-голямата изненада. Считан за най-голямата звезда в момента заедно с Кристияно Роналдо, човек, който е ангажиран и със социални, морални каузи, изведнъж лъсва в „Панамагейт“, каза журналистът.

Той припомни, че Меси е разследван и за укриване на 4 млн. евро данъци в Испания.

Коментара на журналиста можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …