четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Доналд Тръмп тръгна срещу Обамакеър

Доналд Тръмп тръгна срещу Обамакеър

Едно от най-ярките предизборни обещания на Доналд Тръмп бе намерението му да отмени Обамакеър. Планът за достъпно здравеопазване отдавна е трън в очите на милиардера.

Той се срещна с представители на застрахователни компании и конгресмени, с които обсъди по какъв начин може да бъде коригирана системата.

Обамакеър е едно от най-емблематичните нововъведения на предишния президент. Идеята му е да даде възможност на милиони американци с ниски доходи да се сдобият със здравна застраховка. Но голяма част от американците са на мнение, че програмата за по-достъпно здравеопазване е провал.

Причината – реформата не решава проблема с постоянно нарастващите разходи по здравеопазване, неравният достъп до медицинска помощ и неефективността при предоставянето ѝ.

В речта си пред Конгреса днес Доналд Тръмп подчерта, че за да може Обамакеър да бъде премахнат, републиканци и демократи трябва да се обединят и да работят заедно.

Той обяви, че за всички досегашни ползватели на застраховката трябва да се осигури плавно преминаване към новата система. Същото важи и за всички тези, чието здравословно състояние налага достъп до медицински услуги.

Смята се, че в готвения проектозакон е заложен по-голям избор между отделни здравни планове и по-достъпни цени, а Тръмп спомена и за по-големи икономии при месечните вноски.

Зад гърба му плътно са републиканците, които имат и мнозинство в конгреса.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …