неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / Доналд Тръмп – отново в центъра на медийното внимание

Доналд Тръмп – отново в центъра на медийното внимание

В Америка в центъра на медийното внимание е президентът Доналд Тръмп. Този път той изненада мнозина с изказването си, че за него ще бъде „чест“ да се срещне лично с лидера на Северна Корея при определени условия разбира се. Вече повече от 100 дни в Белия дом и още нови въпроси за политиката на Доналд Тръм. Особено след недоумяващия за мнозина коментар.

След седмици на тежки обвинения срещу Северна Корея, президента каза пред репортер на „Блумбърг“, че е готов на лична среща с диктатора Ким Чен Ун.

„Ако се сметне за уместно аз да се срещна с него – разбира се за мен ще е чест да го направя“, заяви Тръмп. Даже нещо повече – в интервю за телевизия CBS американският президент похвали севернокорейския лидер за способността му да оцелява на върха на изолираната комунистическа държава. И всичко това се случи след като шефа на президентския офис Рейнс Прибъс каза, че това просто няма как да се стане.

Говорителят на Белия дом Шон Спейсър отбеляза очевидното – че Ким Чен Ун е брутален тиранин. Определено за сега няма обстоятелства които налагат такава среша. Но в същото време каза, че Ким Чен Ун има някои добри качества.

От друга страна докато Белият дом се опитваше да прокара новия бюджет и може би да направи още един опит да отмени и замени здравния закон на Обама, Доналд Тръмп за пореден път изложи мотивите по една от най-спорните точки на проекта.

„Условията за съществуващи заболявания са заложени в проектозакона. Аз специално се погрижих за това“, подчерта Тръмп. Има една огромна разлика – в съществуващия сега закон на Обама, здравните застраховки не можеха да дискриминират пациенти то имащи съществуващи вече заболявания. Според проекта на Тръмп обаче тези хората със съществуващи заболявания трябва да плащат много повече.
За друга болезнена тема, свързана с обвиненията че предшественика му Барак Обама е подслушвал членове на републиканската партия, Доналд Тръмп даде два различни отговора по едно и също време.
Не искам да кажа нищо повече, а вие може да го тълкувате както искате. Убеден сън, че имаме всички доказателства от наша страна“, заяви той. След като беше притиснат с други неудобни въпроси за подслушването президента набързо прекрати интервюто.

Президентът Тръмп предизвика още по-голямо объркване демонстрирайки добрите си чувства към лидера на Филипините Родриго Дутерте. Отново пред „Блумбърг“ той каза, че Дурете е много популярен в страната си и, че има изключително висок рейтинг.

Това изказване дойде точно в момента, когато международните агенции за правата на човека, заклеймиха борбата на президента на Филипините с наркокартелите, в която бяха убити хиляди мирни граждани.
От Белия дом обаче вярват, че Родриго Дутерте може да посредничи в преговорите със Северна Корея.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …