петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Доналд Тръмп очаквано триумфира на първичните избори в Ню Хемпшир
NEWHAMP картинка

Доналд Тръмп очаквано триумфира на първичните избори в Ню Хемпшир

Милиардерът Доналд Тръмп очаквано триумфира на първичните избори в щата Ню Хемпшир за номиниране на кандидат-президент на Републиканската партия, като спечели около 30 на сто от гласовете.

Изненадващо, негов подгласник стана губернаторът на щата Охайо Джон Кейси, който според наблюдателите ще се окаже основният му конкурент от всичките деветима претенденти за номинацията.

На предишните първични избори в щата Айова Тръмп загуби с минимална разлика от сенатора на Тексас Тед Круз, който засега е едва трети.

При демократите вотът в Ню Хемпшир бе спечелен от сенатор Бънди Сандърс, чиито радикални леви идеи привличат младите.

Изборите в Ню Хемпшир не бяха лишени и от екзотика – едно прасе избяга от кочината си и се озова право пред избирателна секция, като се наложи полицията да го върне преди да станат ясни предпочитанията му. Тази смешна история, както и първите реакции на победителите и техните резултати до мемента вижте във видеото.

Следващите първични избори на Републиканската и Демократическата партии са в щатите Невада и Южна Каролина. На 1 март е супервторникът, когато първични партийни избори ще се проведат едновременно в 14 щата.

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …