четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Доналд Тръмп очаквано триумфира на първичните избори в Ню Хемпшир

Доналд Тръмп очаквано триумфира на първичните избори в Ню Хемпшир

Милиардерът Доналд Тръмп очаквано триумфира на първичните избори в щата Ню Хемпшир за номиниране на кандидат-президент на Републиканската партия, като спечели около 30 на сто от гласовете.

Изненадващо, негов подгласник стана губернаторът на щата Охайо Джон Кейси, който според наблюдателите ще се окаже основният му конкурент от всичките деветима претенденти за номинацията.

На предишните първични избори в щата Айова Тръмп загуби с минимална разлика от сенатора на Тексас Тед Круз, който засега е едва трети.

При демократите вотът в Ню Хемпшир бе спечелен от сенатор Бънди Сандърс, чиито радикални леви идеи привличат младите.

Изборите в Ню Хемпшир не бяха лишени и от екзотика – едно прасе избяга от кочината си и се озова право пред избирателна секция, като се наложи полицията да го върне преди да станат ясни предпочитанията му. Тази смешна история, както и първите реакции на победителите и техните резултати до мемента вижте във видеото.

Следващите първични избори на Републиканската и Демократическата партии са в щатите Невада и Южна Каролина. На 1 март е супервторникът, когато първични партийни избори ще се проведат едновременно в 14 щата.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …