понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън на финалната права за Белия дом

Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън на финалната права за Белия дом

Тази седмица са последните първични избори в Съединените щати, но кандидатите за президент на двете основни партии – Демократическата и Републиканската, вече са ясни.

Какво може да очакваме в последния етап от предизборната кампания на Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън – коментира в еМисия България политологът Иван Динев, преподавател в университета в Охайо.

„Навлизаме в последните 5 – 6 месеца от кампанията, като предстои формалното номиниране на двамата кандидати. По-интересен е изборът, който ще бъде обявен до края на август, за кандидати за вицепрезидент на двете двойки. Това е изключително важно, защото той ще посочи какъв тип коалиция Републиканците и Демократите се опитват да формират“, каза Иван Динев.

По думите му стартовите позиции на Тръмп и Клинтън са много различни.

„В последните няколко седмици, Хилъри консолидира огромна подкрепа и при нея единственият проблем е да запази единството на Демократите. При Тръмп нещата изглеждат доста по-проблематични заради личните му специфики, а и Републиканската партия не съвсем ентусазирано застана зад неговата кандидатура“, коментира политологът.

Той изтъкна, че в последните десетилетия има сериозна поляризация на настроенията в Америка. Пред Хилъри предстои да преодолее имиджа си на хамелеон и да предложи силен, личен стил, докато при Тръмп проблемът е, че да момента показа две лица, което и Хилъри използва срещу него.

Според политолога едва ли ще има силен трети кандидат.

Иван Динев коментира и инцидента със стрелба в нощен клуб в Орландо.

Последни подробности след нападението в клуба вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …