четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Доналд Тръмп: Америка ще бъде на първо място, никога няма да ви подведа

Доналд Тръмп: Америка ще бъде на първо място, никога няма да ви подведа

Точно в 19,00 ч. и 45-тия американски президент Доналд Тръмп положи клетва като държавен глава. Предлагаме ви първата реч на новия президент Доналд Тръмп, минути след като положи клетва. Вижте всички анализи и коментари от специалното студио на Би Ай Ти.

„Г-н главен съдия, президент Картър, президент Клинтън, президент Буш, президент Обама, сънародници и американци и хора от целия свят – благодаря ви. Ние сега започваме едно огромно усилие да възстановим нашата страна за благото на целия наш народ. Заедно ще определим новия курс на Америка и света за много години напред. Ще бъдем изправени пред предизвикателства, ще се сблъскваме с трудности, но ще се справим.

Благодарим на президента Обама и първата дама Мишел Обама за тяхната помощ през целия този процес на подкрепа. Благодаря ви! Днешната церемония обаче е много специална, защото днес ние не само предаваме властта от една администрация на следващата, но ние прехвърляме властта от Вашингтон и я даваме обратно на вас, народа. Прекалено дълго много малка група в нашата столица успяваше да жъне всички успехи на властта, а народът плащаше цената. Вашингтон благоденстваше, но народът не споделяше благоденствието. Политиците просперираха, но хората не споделяха победите. Техните победи не бяха вашите победи, техните триумфи не бяха вашите триумфи. Всичко това се променя и промяната започва тук и сега, защото този момент принадлежи на вас. Това е вашият момент. Той принадлежи на всички, които са се събрали тук и всички, които гледат в Америка. САЩ е вашата страна. Това, което наистина е важно, е не коя партия управлява правителството, а дали правителството се контролира от народа.

20 януари 2017 г. ще се запомни като денят, в който народът започна отново да управлява тази нация. Забравените мъже и жени на нашата страна няма повече да бъдат забравени. Всички в момента ви чуват. Дойдохте десетки, милиони, за да станете част от едно историческо движение, което не е виждано до сега никъде по света.
За много наши граждани съществува една различна реалност. Майки и деца живеят в бедност, ръждясващи фабрики приличат на гробници. Нашите хубави и умни студенти остават без работа. Банди, престъпността и наркотиците отнеха прекалено много животи.

Този американски погром спира и спира точно сега. Ние сме една нация и болката на нацията е наша болка, техните мечти са и наши мечти. Споделяме един дом и една велика съдба. Днес се заклех и това е клетва за вярност към всички американци. От много десетилетия обогатявахме чужди страни, субсидирахме армиите на други държави, защитавахме границите на други държави, но отказвахме да защитаваме нашите собствени. Похарчихме трилиони долари зад граница, докато американската инфраструктура запада. Ние обогатихме други държави, докато богатството и силата на нашата страна започна да се разпада и изчезва отвъд хоризонта. Една по една фабриките започнаха да затварят и да напускат, без да има мисъл за милионите американци.

Богатството на нашата средна класа беше ограбено от техните домове и преразпределено в целия останал свят. Това беше в миналото. Днес гледаме единствено и само в бъдещето. Ние сме се събрали тук с цел да изградим един нов декрет, който ще се чуе във всеки град. От днес нататък ще има нов начин, по който ще управлява. Единствено и само Америка е на първо място. Всяко решение, свързано с търговия, данъци, миграция, външна политика ще се прави единствено и само да бъде в полза на американските семейства. Никога, никога няма да ви подведа. Америка ще започне отново да печели, както никога преди това. Ще върнем обратно своите работни места, нашите граници и нашето богатство.

Ще върнем обратно нашите мечти. Ще построим нови пътища и магистрали, и мостове, и тунели, и жп-инфраструктура. Ще върнем хората от социални помощи на работа и ще възстановим нашата страна с американски ръце. Ще следваме две прости правила – купувайте си американски стоки и наемайте американци. Ще търсим приятели и добри отношения с нациите по света, но ще го правим с разбирането, че всички нации имат правото на свой интерес. Ние ще светим със свой пример и всички ще ни следват. Ще засилим съюзите си, ще направим нови, ще изкореним напълно от лицето на земята радикалния ислямски тероризъм.

Основата на нашата политика ще бъде тотална лоялност на САЩ и чрез това ще преоткрием нашата лоялност един към друг. Когато отворите сърцата си за патриотизма, няма място за предразсъдъци. Библията ни учи колко хубаво и приятно е когато хората на Бог живеят заедно и обединени. Трябва да дебатираме честно, когато не сме съгласни, но винаги да следваме солидарност. Когато Америка е обединена, никога не може да бъде спряна. Не трябва да има страх. Ние трябва да се чувстваме защитени. Ще бъдем защитени от нашите мъже и жени от нашите военни, правоприлагащи институции и най-важното – от Бог.

Трябва да мислим на едро и да мечтаем още по-мащабно. Ние няма да приемаме повече политици, които единствено приказват, но нищо не правят и непрекъснато се оплакват, но не правят нищо, за да решат проблемите, от които се оплакват. Времето за празните приказки свърши. Дойде часът на действията. Не давайте на никого да ви каже, че нещо не може да стане. Никое предизвикателство не може да пребори духа на Америка. Ние сме в началото на ново столетие, което ще отключи мистерията на Космоса, ще овладеем технологиите на утрешния ден. Нова национална гордост ще излекува нашите разделения.

Независимо дали сме черни, кафяви или бели, всички кървим по един и същи начин – и това е червената кръв на патриотизма. Всички се радваме на същата свобода и отдаваме почит на един и същ велик американски флаг. Ще направим Америка отново велика. Бог да благослови Америка!“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  Феноменална Церемония. Силна Встъпителна реч.
  …а Посланието на Равина – Неслучайно.

  –-
  Бихте ли се шмугнали на Обяда, БиАй ?
  (Посланията – Продължават.)