петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Докога ще протестират полицаите – гостува Илия Кузманов

Докога ще протестират полицаите – гостува Илия Кузманов

Докато няма преговори, или ако са безрезултатни, протестите на МВР ще продължат. Исканията ни не са се променили, а именно увеличаване основните възнаграждения на служителите на МВР със задна дата от 1 юли, бързи промени в действащия закон за МВР и нов закон в началото или средата на следващата година, който да отстрани всички недъзи на реформите до момента.

Това заяви Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на МВР, във връзка с продължаващите протести на полицаите в редица градове на страната.

Той определи като положителен жест изплащането на униформите, който обаче по думите му няма как да предизвика умиление, тъй като на практика става дума за изплащане на заем, който униформените са дали на държавата. Проблемът обаче не е решен устойчиво, а само частично, обясни подробно Кузманов.

По думите му от служебното правителство са останали около 35 млн. лв., които според него са напълно достатъчни.

Ще сезираме ЕК за нарушения на социалната харта, които касаят условията на труд, правото на справедливо заплащане, сдружаване и колективно договаряне, закани се още Кузманов.

Вижте целия разговор с него:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

 1. Харалампи Анков

  За всеки полицай да се осигури:
  А) химикалка,
  Б) бял лист за молба за напускане,
  В) атестационна карта,
  Г) декларация за доходите на семейството му,
  Д) данъчно-имущественна декларация…
  …и да попълват каквото си искат!!!!! Има достатъчно кандидати за полицаи !