вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Доброволчеството като кауза

Доброволчеството като кауза

През 2016 г. в България с доброволчество се занимават между 6% и 9% от населението, докато пет години по-рано цифрата е три на сто от населението.
За сравнение, в страните от ЕС, 70%-80% от населението се занимава с доброволен труд, а България е на последно място по този критерий.

Какви са последните тенденции в доброволчеството и как то променя света – това коментира в студиото на „Жива връзка“ Павел Кунчев от организацията за доброволчество „Time Heroes”.

„Все повече хора припознават доброволния труд като някаква ценности в обществото. Мисля, че в голяма степен този процес се дължи на това, че дейността на подобни на нашата организации се подобрява все повече и все повече доброволци се привличат. Има и повишаване на солидарността в обществото, колкото и абстрактно да звучи това“, разказа Кунчев.

За първа година на 11 май „Time Heroes” раздаде награди на доброволци, екипи, организации и компании, отличаващи се с дейностите си в гражданския сектор и благотворителността, както и на журналисти, отразяващи темата.

Наградите имат амбицията да се превърнат в ежегодно събитие и още един повод да се дава гласност на добрите идеи и инициативи в неправителствения сектор в България.

Вижте повече подробности по темата в следващото видео!

 

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …