сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Добромир Банев за многоликата любов и книгата „Аз съм в другото такси“

Добромир Банев за многоликата любов и книгата „Аз съм в другото такси“

Представяме ви книга за любовта, за всичките ѝ форми, превъплъщения и предизвикателства е новият сборник с щрихи в немерена реч, озаглавена „Аз съм в другото такси“ на талантливия и обичан поет Добромир Банев. Тя обаче е нещо ново и различно, защото поетът този път пише проза.

„Надявам се книгата да хареса на хората. Включва и лични истории и истории на приятели. Това е книга, която можете да държите и на нощното си шкафче, и в чантата в таксито или в трамвая. Прозата е кратка и не е проблем да стигнеш донякъде и да продължиш пак след няколко часа“, разказа Банев.

„Любовта има толкова лица, с колкото хора се разминаваме по улицата. Любовта е многолика. Не сме в състояние понякога да разберем, че любовта ни е избрала. Защото ние можем да си мечтаем, но тя ни избира“, убеден е авторът.

„Има много страхове и несигурност. Можем да срещнем любовта въпреки това и няма значение дали я срещаме в близкото бистро или във фейсбук. Трябва да отворим сърцата си за другите“, сподели поетът и писател. По думите му, българинът все още не е достатъчно толерантен, макар че има много каузи, към които хората се приобщават.

„В 67% от българските семейства има насилие. Това е един много сериозен проблем и ако държавата не вземе спешни мерки в тази насока, не знам какви деца ще израснат в следващото поколение“, сподели с притеснение Добромир Банев.

Той каза, че е научил няколко ценни урока в любовта – че трябва да прощаваш, че всяка голяма любов може да се окаже предпоследна, че човек трябва да се чувства спокоен, когато се вози в таксито.

Банев покани всички читатели и почитатели на премиерата на книгата „Аз съм в другото такси“ на 13 февруари в хотел „Маринела“.

„Любовта празнува ежедневно, но аз като човек, който обича забавните неща в живота, нямам нищо против привнесените празници, стига да бъдат по-умерени“, добави Банев.

Чуйте целия разговор с поета и писател Добромир Банев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …