сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Добромир Банев и Галина Михайлова: Великден – време за вяра, равносметки и доброта

Добромир Банев и Галина Михайлова: Великден – време за вяра, равносметки и доброта

На разпети петък Христос дава живота си в знак на любов към хората. Неговата обич и жертвоготовност са основополагащи ценности за християнската вяра. Какъв по-добър повод от разговора за любов към хората? В студиото на еМисия България гостуваха Мис свят България 2016 – Галина Михайлова и писателят и поет Добромир Банев.

Галина Михайлова разказа, че забелязва, че напоследък в България хората се сещат не само по празници за благотворителност. „Аз съм много позитивно настроена и виждам ентусиазъм в хората от моето поколение и смятам, че най-доброто предстои“, посочи Михайлова.

Добромир Банев каза, че всеки ден за него е велик. „Такива празници са достатъчен повод за възторг и смятам, че човек трябва да празнува. Тъгата е тази, която е креативна за писане на думи. А в такива празнични дни е хубаво просто да се забавляваме“, разказва писателят и поет.

Михайлова посочи, че обичта към ближния е свързана с това да помагаме на ближния и на другия, но като че ли нямаме много време напоследък за това. „Липсва ни вниманието към най-близките хора и празници като тези са повод да седнем, да поговорим, да се сближим в днешното забързано ежедневие“, смята Мис свят България 2016.

По думите на Банев, Великденските празници не са само за семейството. „Ние трябва да осъзнаем, че сме хора, че носим добротата в себе си. Вярвам в това. Просто трябва да намираме време да я изразяваме по-често и да бъдем съпричастни към болката на другия. Много хора, които не са религиозни, също празнуват този празник, защото Христос е една хубава метафора. Самото Възкресение е една хубава метафора – да събудим доброто в себе си“, призова писателят.

Той смята, че повечето хора реагират бурно, когато видят поредната човешка трагедия в новините. Банев сподели среща с малко дете, което правило фокуси и му вдъхнало надеждата, че не всичко е изгубено.

„Непрекъснато се случват чудеса. За мен това е едно истинско чудо, защото виждам едно малко дете, което знае от сега какво иска да постигне, позитивно настроено е към живота. Според мен на този празник е хубаво да си пожелаем повече млади хора да повярват в себе си, да останат тук и да реализират мечтите си тук“, подчерта Добромир Банев.

Галина Михайлова също е убедена, че всеки ден се случват малки чудеса, които всеки трябва да види.

Чуйте целия разговор с Мис свят България 2016 Галина Михайлова и писателя и поет Добромир Банев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …