неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Добри Делев завърши сезона с 4-то място в Чикаго

Добри Делев завърши сезона с 4-то място в Чикаго

Добромир Делев, най-добрият български културист, завърши състезателния си сезон този уикенд с надпреварата в Чикаго. Българският херкулес завърши четвърти на състезанието Wings of Strengh Chicago Pro и както преди две седмици самият той каза, няма да участва на Мистър Олимпия за първи път след две поредни години.

„Общо взето доволно. 24 човека четвърти при положение, че не бях и във върхова форма. Мисля, че на първото и на второто състезания бях в много по-добра форма. Объркването стана заради свалянето на килограмите, но много килограми се наложиха да се свалят в последния момент. 105 кг и 200 гр. бях вечерта преди кантара. Трябваше да сваля за 14 часа 8 кг. И общо взето се оказа почти мисията невъзможна. Спрях естествено от предната вечер да ям и да пия всякаква вода и течности. На сутринта се събудих 100 кг. И едиственото, което можех да направя е да направя сауна. Нямаше какво повече да се сваля. Отивам на кантара и каквото стане. На кантара естествено бях 217 паунда. Казаха ми имаш 1 час да влезеш в категорията. Добре, че имаше сауна в близост до залата. Отидох и направих още един час сауна. Това ми беше най-гадния час сигурно в живота.“

„Не мисля, че участието ми в Оупън категорията ми попречи. Попречи само сега, за второто сътезание, но аз не планирах да излизам на Оупън. Не съм искал да задържам килограми. Нашата цел беше да излезна на 212 паунда, като ние просто направихме Оупън състезанието, просто да видим как ще изглеждам. Там нямаше надежди, нямаше очаквания, нямаше нищо. Но изглеждах страхотно за килограмите ми, благодарение на това, че съм винаги в кондиция над всички останали. Изглеждах по-голям и по-направен от тези, които бяха на Оупън клас. Така че затова реших, че съм конкурентен там и затова реших да сменям категорията и да излизам там. Първо ще е по-здравословно. Няма да се налага да правя тези екстремни сваляния. 8 килограма за 14 часа определено не е здравословно и не правете това у дома си, както се казва.“

„Това състезание бе последно за категория 212 паунда за мен. Такова сваляне на килограми, никога повече няма да направя. От тук нататък минаваме на Оупън категория, като аз винаги казвам, че ми е хоби и на мен никой не ми дава зор да излизам и да се състезавам в някакво определено време. Така, че ще направя хубав основен период. Няма да бързам да излизам и догодина ще излезна пак, но можи би ще е след август месец. За да имам време да излезна в хуабва форма и голям и обемен.

„Там наново ще трябва да се доказвам. Пак наново да правя име. Пак наново да пробивам. Общо взето, цял живот сам и срещу всички. Цялата ми кариера е така. Много малко хора знаят как започна тя. Всички знаят, че съм бил 4 пъти втори в България, но самите ситуации никой не знае как са се развили. Примерно на второто си състезание за младежи до 70 кг. станах втори. Седмица по-късно имаше балканско състезание и който стане първи в България отива на него. Но товага имаше слух, че ще има допинг проба. И първия естествено употребявал разни неща и се отказа от участие. Трябваше да пратят мен като втори. Те не пратиха мен, а пратиха едно момче от юношите. То стана балкански шампион, защото имаше още само едно момче в категорията. Значи, ако всичко се беше развило както трябва щях още в първото състезание да съм балкански шампион.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …