вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Добри Делев отказа участие в Мистър Олимпия

Добри Делев отказа участие в Мистър Олимпия

Добри Делев няма да участва на Мистър Олимпия. Най-добрият български културист се завърна в Чикаго след второто му състезание за сезона в Далас. За разлика от първото, когато участва при най-тежките и завърши шести, този път в категория до 212 паунда или 96 килограма влезе в тройката. Въпреки това той не е доволен, тъй като победата го класираше директно за Олимпия.

„Доста оспорвано състезание. Конкуренцията наистина беше много голяма. Като борбата беше между мен, Чарлз Диксън и Шон Кларида, който стана първи. Съдиите и водещия казаха, че и тримата сме на точка разлика един от друг. Така, че както се казва всеки е можел да е преди другия какво се казва. Три пъти ни викаха за сравнително позиране. Чудеха се къде да ни сложат. Предпочетоха тях по напред, което мисля, че е нормално. Не е някаква изненада. Това е нормално в друга държава да предпочетат друг човек. Няма за какво мен да бутат напред при положение, че нещата за близко. Не виждам нито като маса, нито като релеф кой беше близо до мен, но това си е вече въпрос на гледна точка“, коментира Добри Делев.

Това състезание беше до 212 или 96 кг, за разлика от първото, което беше в оупън категорията. Доста проблеми имаше отново с влизането в категорията, призна културистът.

„От тук точно преди да тръгна ние пътувахме в 5 часа за летището, в 7 ни беше полета и се притеглиха бяха 100 и 700. Значи съм имал да сваля точно около 4 кг за 12 часа и се събраха ми се 17 часа без храна, без вода, без нищо. Аз не съм разочарован. Аз съм доволен. Не съм доволен от класирането, но по принцип съм подготвен винаги за тази част. Така, че не съм разочарован. Доволен съм понеже бих много хора, които до сега не бях побеждавал“, добави Делев.

„Бих трима-четирима човека, които на Олимпия се класираха преди мен. И при положение, че сме били с една точка с Чарлз Диксън, който е втория след мен, Казаха, че е бил супер близко като класиране. Той се класира шести на Олимпия. Около шестицата-десятката се въртя като развитие, но сега не ми дават да ходя по-напред, но аз мисля и да не се и пробвам, понеже това ще са ми последните състезания на 212 паунда. Даже и обмислях дали да участвам тук в Чикаго. Понеже много трудно влезнах в категорията и разбрах, че няма да е тази година ще е последна. Направихме план и говорихме с треньора и решихме, че ако сега се класирам тук на Далас станах трети взех някакви точки. Нали по точки, ако стана няма да отида на Олимпия, тук и да бия в Чикаго пак съм решил Олимпия тази година пропускам без значение дали ще бия или не“, каза още той.

„Понеже, ако трябва да се готвя за догодина за Оупън и продължава да се готвя тази година за Олимпия е почти в края на септември. Значи до Септемвти трябва да съм на строг режим. След това октомври, ноември и декември трябва да взема почивка, защото не може само да тренираш. След 7 месеца диета ти трябват поне 3 месеца почивка. И ще ми остане само януари и февруари да качвам и март, април и май трябва да с готвя да свалям за състезания. Което, нали, нищо няма да се случи. За 2 месеца маса да качваш…И се обезмисля цялата работа. Заради това ще направя Чикаго. Вече го реших, твърдо“, заяви културистът.

„Обмислях го дали да излизам, дали да не излизам. Но ще се придържам към първоначалния план. Ще си направя Чикаго Про, но без значение какво ще направя там, ще бъде последното състезание за сезона. Дори и да бия няма да подписвам договор за Олимпия. Ще почина 2 месеца и ще направя 6-7 месеца хубав основен период да може догодина като излизам в оупън клас да съм конкурентен“, добави Делев.

Чуйте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …