неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / До Ню Йорк и назад

До Ню Йорк и назад

Кореспондентът на Би Ай Ти от Ню Йорк Мадлен Чолакова се завърна за кратко в България след тригодишно отсъствие и гостува в студиото на „Жива връзка“.

„Винаги е различно, когато се връщаш. Първо има един трепет по летищата, когато чуваш реч на български зад гърба си“, споделя Чолакова.

„Впечатленията ми са, че винаги има промяна и тя е за добро, колкото и да им се вярва на хората, живеещи в България“, допълва тя.

„В чужбина те дисциплинира законът, не различният морал или ценности. Когато знаеш, че глобата за паркиране на дадено място е четири пъти по-голяма от заплатата ти, просто не паркираш. Ако и в България законите се спазват, и то от всички, тогава ще има и по-бърза промяна“, смята Чолакова.

„Това, което прави Ню Йорк толкова различен, е неговата космополитност, неговата отвореност към емигрантите. Този град е отворен, доброжелателен, приятелски настроен. Хората там ще те заговорят, ще те упътят, те са топли, благоразположени. Това е много хубаво“, разказва Мадлен.

При всяко свое завръщане, тя не пропуска да бъде част от състава на постановката „Дом“, която се играе в Червената къща в София. Може да гледате Мадлен Чолакова на сцената в сряда, 17 май, от 19:30 ч!

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …