събота , 24 март 2018
Начало / Спорно за спорта / До „Анфийлд“ и обратно – приключението на български треньор, специализирал в „Ливърпул“

До „Анфийлд“ и обратно – приключението на български треньор, специализирал в „Ливърпул“

До „Анфийлд“ и обратно. Това е историята за приключението на българския треньор Цветан Тасев, който специализира в академията на английския „Ливърпул“.

Там децата се поощряват, категоричен е след стажа си младият треньор. Направило му е впечатление, че, гледайки контрола при 12-годишните между „Ливърпул“ и „Мидълзбро“, и двата отбора биват аплодирани. На терена пък ги няма типичните за родната ни действителност викове и нецензурни изрази.

„При децата до 16 години няма точкуване на турнирите, играят приятелски, за да може футболът и желанието за игра да бъде запазено в децата. Целта е те д ане мислят за договори, пари, а да играят футбол и да се забавляват. Не затормозяват децата, за да могат да разкрият потенциала си като футболисти“, разказа още Тасев.

По думите му техническата база е уникална – 10 терена с трева, 2 с изкуствена, над 72 футболни врати.

Тасев е категоричен, че най-важното, което е научил в Англия и ще пренесе в работата си в България, е това децата да не се обременяват, а да се забавляват и изживяват играта.

Вижте целия разговор с Цветан Тасев в следващото видео:

Вижте също

Френски гранд иска Фернандо Каранга. Символични цени за сблъсъка с Лудогорец

Френският гранд „Олимпик“ Марсилия проявява интерес към голмайстора на ЦСКА-София Фернандо Каранга, твърди изданието Tuttomercato. …