петък , 25 май 2018
Начало / Код 11-13 / Дни преди 15 септември: Специалисти дискутират как да накараме децата да заобичат трудните предмети

Дни преди 15 септември: Специалисти дискутират как да накараме децата да заобичат трудните предмети

Как да накараме децата, и особено тези от 6 клас, да заобичат трудни предмети като математиката или българския. А не само да наблягат на физическото, рисуването или информационни технологии. По темата в студиото на КОД 11-13 се събраха Асен Александров, директор на 51 СОУ, Емил Джасим – образователен експерт и учител по история, Латинка Дучева- Център за приобщаващо образование, Евелина Лафчиска- Асоциация „Родители“.

Бяха огласени данни от изследване на Центъра за приобщаващо образование. Според тях над 76 процента от децата са посочили като любими предмети физическо и рисуване, 18 процента от тях са споделили,че се притесняват от справянето с учебния материал. 59 процента пък от младите хора се притесняват от агресията в училище. Основната таргет група са децата от 6 клас. Защото това е класа, който е най-критичен за развитието на децата, но и най-подценяван, каза Латинка Дучева.

„Аз събрах училищното настоятелство и им обясних ,че вече няма да има катедра, децата няма да бъдат в редички, а в кръгчета. Те ми казаха: „Ние си искаме учебниците и да си изкарат изпитите“, призна Асен Александров. Джасим пък пожела на учителите да престанат да бъдат говорещи глави от катедрата, а да бъдат въвлечени в часа заедно със самите деца. Тогава няма да има дете, което да не обича техния предмет.

Повече от КОД 11-13-ТУК

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …