сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Дизайн мислене – как иновативно да решаваме проблеми

Дизайн мислене – как иновативно да решаваме проблеми

Какво означава дизайн мислене и има ли то почва у нас – разговаряхме в еМисия България с Елеонора Карнаса, инициатор и лектор обучение по дизайн мислене.

„Моята идея бе с това обучение да сведа дизайн мисленето до знанието на широки маси от хора и да не е само елитарен подход, който се използва от големи корпорации“, сподели Карнаса.

„Дизайн мисленето е креативен дизай процес, който цели да реши много комплексни и нерешими на пръв поглед проблеми и да създаде иновативни продукти, както и добри клиентски преживявания. Използва се от много големи корпорации по света от доста години. Това е един протокол, който почти винаги дава гарантирани резултати“, каза още тя.

По думите ѝ тайната на дизайн мисленето е, че е най-човешкият подход.

Какви са етапите в дизайн мисленето – вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Изключително интересна беседа, прикова ми вниманието и със сигурност ще се позаинтересувам от Дизайн Мисленето и с по-големи подробности и дълбочина, защото изглежда достъпно, приложимо и ефективно. Благодаря.