вторник , 17 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Дискусия в „Спорно за спорта“: Тръгва ли „Левски“ по пътя на ЦСКА към фалита

Дискусия в „Спорно за спорта“: Тръгва ли „Левски“ по пътя на ЦСКА към фалита

Тръгва ли „Левски“ по пътя на ЦСКА към фалита – коментираха в студиото на „Спорно за спорта“ председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян и разследващият журналист и акционер в „Левски“ Мирослав Иванов.

„Надявам се „Левски“ да не стига положението на ЦСКА, за съжаление, обаче няма как да не правим такива асоциации. Особено при липсата на план на ръководството на футболния отбор как той да се издържа. Няма защо да се лъжем, че моделът, по който функционират футболните клюбове в България, е тотално сгрешен. Наложително е собствениците да въведат поне някакъв бизнес модел, по който управляват, ако те не го направят проблемът ще се мултиплицира непрекъснато и ще имаме водещи клубове, които изпадат в ситуации като при ЦСКА“, категорично заяви Мирослав Иванов.

По думите му е факт, че „Левски“ като акционерно дружество, продължава да изпитва проблеми.

„На фона на напускането на старши треньора Люпко Петрович, който обяви причините за напускането си, една от точките е спирането на премиите, което директно рефлектира върху мотивацията на играчите и настроението в отбора. Така че по-скоро съм склонен да смятам, че напускането на Петрович е логично с оглед на това, което даде като аргументи“, каза още Иванов.

Според него, не трябва да имаме никакви съмения, че „Левски“ е заложник на сделката за БТК.

„Вече няколко месеца БТК не успява да стане акционер в „Левски“, а всички знаем, че очакването е клубът да бъде финансиран точно от този миноритарен собственик, който трябва да придобие учаастие, извън спонсорския договор, който телекомът продължава да изпълнява. Така че аз още при влизането на Спас Русев в акционерния състав на „Левски“, казах, че е добре да не залагаме големи очаквания на това каква ще бъде политиката му в клуба, тъй като влизането на г-н Спас Русев в „Левски“ е само при съдружна сделка от неговото купуване от БТК. В това не трябва да има съмнения. Спас Русев участва като човек в структурата на клуба и като собственик, единствено и само защото това е част от сделката за БТК“, подчерта Мирослав Иванов.

„Разбираме, че акционерното дружество не е обезпечено финансово, това го казва управителния съвет, след като спира премиите за отбора. Така че, ако няма сделка в краткосрочен план, „Левски“ ще изпадне в ситуацията като при Тодор Батков“, допълни той.

„Искрено се надявам „Левски“ да не тръгва по пътя на ЦСКА. Нашето участие в стария управителен съвет на клуба беше продиктувано именно от тези намерения. За съжаление, участието ни беше профанизирано“, каза на совй ред Степан Хиндлиян.

Той допълни, че в думите на Мирослав Иванов логика.

„Факт е, за съжаление, че „Левски“ от доста време насам върви като придатък на някакви други взаимоотношения. Факт е, че акциите на „Левски“ се подаряват на нови собственици. Това са взеизвестни неща. Въпрос е доколко милионите привърженици на клуба си дават сметка за това и доколко го осмислят“, каза още Хиндлиян.

По думите му, за да тръгнат нещата за „Левски“ в правилна посока, вероятно повече хората трябва да започнат да си отговарят на елементарни въпроси.

Той коментира още, че е бил изненадан от напускането на Любко Петрович, като каза, че не иска да оценявам постъпката му. Степан Хиндлиян добави, че Станислав Ангелов е човек, който иска нещата да се получават. „В това съм убеден, защото виждам хъса, с който работи“, категоричен е той и подчерта: „Нямам съмнение в намеренията му към „Левски“, а те са в посока към това отборът да се развива и да върви напред“.

„Проблемът е, че от 2009 – 2010 г. досега в клуба се случват поредица от нелогични неща, които карат нас, привържениците, и вас, журналистите, да изпадаме в теории на конспирацията, което влошава атмосферата допълнително. От тази гледна точка, е крайно време г-н Русев да вземе нещата по-сериозно в ръце и да покаже кой кара влака. Привържениците на „Левски“ знаят своята 102-годишна история, наясно сме, че когато се правят промени е време разделно, за съжаление, е време разделно от 2009 г. Оттогава се правят промени, които бих определил като експерименти“, каза още Степан Хиндлиян.

В дискусията в предаването се включиха и зрители. Вижте и тяхното мнение в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …