петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димо Райков за тежкия живот на българския емигрант в Париж

Димо Райков за тежкия живот на българския емигрант в Париж

Писателят Димо Райков се включи от Париж и заяви, че на този празник прави равносметка, в която да помислим за българските майки и жени. По думите му, трябва да се реши въпросът за геноцидните пенсии на българските пенсионери.

„Това е ужасно явление и грях носят не само българските политици, но и всички ние. Не може в 21 век български баби, които трябва да гледат внучетата си, да ги учат на омайна реч, да чистят и слугуват в подземията на Париж. Тези български майки носят тегобата на живота“, заяви Райков.

„В Париж е цялата беднотия на света – има жени от Молдова, украинки, но са на средна възраст. Само българките са баби, които работят и чистят, за да изпратят пари на близките си в България“, разказа Димо Райков.

По думите му, във всяка българска къща имат близки, които са в чужбина. „Франция, разреши да те обичаме“ е последната книга на Димо Райков.

Чуйте целия разговор с Димо Райков в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …