понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Димо Момиров: Марк Бата е удобна изтривалка на БФС за българското съдийство

Димо Момиров: Марк Бата е удобна изтривалка на БФС за българското съдийство

Марк Бата е удобна изтривалка на БФС за българското съдийство. Всички спорни въпроси се отнасят до Марк Бата, естествено е да защити както българските съдии, така и Съдийската комисия. Променя ли се обаче с нещо съдийството?!

Това заяви бившият председател на Съдийската комисия Димо Момиров в предаването „Спорно за спорта“ по Би Ай Ти. По думите му политиката на БФС води футболът към дъното.

Той коментира и дузпата, отсъдена за ЦСКА в мача с „Левски“.

„Според мен, това беше грешка на вратаря на „сините“, който не прецени, че нападателят на ЦСКА го изпревари и „чукна“ топката, която излизаше в аут, ако вратарят се беше спрял, което бе почти невъзможно. 100-процентова дузпа“, коментира Момиров.

Той определи като правилно и решението на съдията Ивайло Стоянов да покаже жълт картон за симулация на футболист на ЦСКА в 93-ата минута, когато играчът падна в наказателното поле на „Левски“.

„Съдията се справи добре с ръководенето на срещата. Имаше напрежение от медиите и феновете, но той психически издържа“, смята още Димо Момиров.

„Не мога да разбера само защо превърнахме спорта във война. Това тръгна от ’89 г., от една сбърщина хора, които впоследствие се покриха под цветовете на различни партии, но накараха българите да се мразят един друг. Стана така, че цвят различен от нашия превръща човека срещу нас във враг“, подчерта той.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …