неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитрин Вичев: За първи път в парламента няма да има кой да подложи олигархичните кръгове на атака

Димитрин Вичев: За първи път в парламента няма да има кой да подложи олигархичните кръгове на атака

За първи път в парламента няма да има кой да обяви, че в него има господство на определен вид олигархични кръгове или да ги подложи на атака, да заеме ясна европейска позиция, ако евразийската ориентация се предложи като алтернатива.

Това заяви в еМисия България политологът проф. Николай Найденов.

Димитрин Вичев от движение „Обществен натиск“ добави, че това са не политически партии, а лица на мафиотски кланове. „Никога не е било по-ясно присъствието на различни групировки вътре, а общото е, че всички са подчинени на Москва и руската енергийна политика. Те са пряко зависими от Русия и не са направили нищо за големите корупционни проекти на България“, категоричен е той.

Какви са възможните конфигурации в бъдещото народно събрание, какво ще се случи с ГЕРБ, как коментират сагата с ДОСТ и има ли още същото влияние ДПС – чуйте мнението на двамата.

Гостите коментираха и шоковото увеличение на цената на природния газ, което повлече цената и на много други услуги и заради което утре са насрочени протести.

„Нека е ясно на всички българи какво нещо е да сме в ЕС. От години се жалваме, че потребяваме най-скъпия газ, което е следствие от това, че „Газпром“ е единствен доставчик на гориво, ала осем години след спирането на доставките заради Украйна няма диверсификация и нито едно правителство не направи нищо. Сега ЕК ни подава ръка, но вече минаха три седмици и няма отзвук у правителството за предоговаряне на цените“, заяви Вичев, според когото ако сега замълчим, значи, че тази ситуация и цени ни харесват.

Според проф. Найденов протестите и последваща реакция по предоговаряне на цените може да донесат политически дивиденти на бъдещото правителство.

Двамата коментираха и днешния в Русия, както и други теми – чуйте:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …