четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Димитрин Вичев: Настъпи дванайстият час на България, излезте на протест

Димитрин Вичев: Настъпи дванайстият час на България, излезте на протест

Лидерът на Движението за обществен натиск Димитрин Вичев и Методи Андреев, бивш депутат от 43-тото НС, смятат, че промяната в България може да настъпи само след радикални действия. Двамата призоваха гражданите да излязат на протест срещу националсоциализма в неделя.

„Аз съм едно от доказателствата, че демагогията е изключително сериозна в ГЕРБ. Ето, например, по лично настояване на Бойко Борисов, за водач на листата на ГЕРБ в София е сложен Георги Марков – агент на Държавна Сигурност “ – казва Методи Андреев, бивш депутат от ГЕРБ.

„Истината е една – в България трябва да се води радикална битка с корупцията. Битката с корупцията е като „Свобода или смърт“. Има един предизборен плакат – „Да извадим мафията от държавата“. Да, но мафията не са вади, тя се унищожава, тя се убива. Няма друг начин“, категоричен е Методи Андреев.

От своя страна, гражданският активист Димитрин Вичев, смята, че „държавата е прогнила кочина, която трябва да бъде разрушена изцяло и построена наново“.

„Ние не живеем в държава, ние живеем в кочина. През тези 27 години ние си мислехме, че играем по правилата на демокрацията, че изграждаме правова държава, че имаме нова политическа система – нищо подобно!“ – смята Димитрин Вичев.

„В България политическата система беше разложена отвътре, затова хората са отвратени. А интелигентите хора, когато се отвратят, стават апатични. Простакът можеш да го накараш да гласува винаги, даже за своя мъчител, но не и интелигентните хора“, заяви Методи Андреев.

„Трябва да започнем изграждането на една истинска дясна, центристка алтернатива на България, и най-големият противник на тази алтернатива да бъде корупцията и мафията“ – твърди бившият депутат от ГЕРБ.

„Ако ние не изчистим тази кочина, свинете ще изядат хората“ – заявява Вичев.

„Призовавам българите, ако е останала човечност и доброта в тях, ако са събрали достатъчно гняв, да дойдат утре, на 12 март, в 12 часа, пред Президентството, призова Вичев и добави: „Защото това е дванадесетият час за България“.

„Искам президентът Радев да направи обръщение към нацията, с което да осъди националсоциализма, който се надига от тези реваншистки сили. Призоваваме всички граждани, които имат европейско самочувствие и са истински патриоти, искат да защитят честта на българите, че ние не сме идиоти, че не сме опростачени, че има все още зрънце човечност у нас – да дойдат пред Президенството, за да кажем: „Не на националсоциализма, не на реваншизма“ – призова Димитрин Вичев.

Целия разговор, можете да видите в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    За Протокола :
    – Единственият подход ЗА Изправянето на България и Нас-Всички – Е Двустъпковата !, ОТ и ЗА Нас-Всички.