петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Димитър Саватинов подобри световния рекорд – вдигна 143 кг с една ръка

Димитър Саватинов подобри световния рекорд – вдигна 143 кг с една ръка

Пореден български успех на световната спортна сцена. Най-силният мъж на Америка за 2014-та и 2015-та Димитър Саватинов подобри световен рекорд като вдигна с една ръка впечатляващите 143 килограма.

Димитър Саватинов вдигна впечатляващите 143 килограма с дясната си ръка по време на състезанието за силови атлети ултимейт стронгмен в британския град Саутхемптън. С това Саватинов си върна рекорда в така наречената дисцплина circus dumbbell press, след като в началото на годината Матеус Киеличковски вдигна 141 кг и 500 грама.

„Ако съм и здрав, няма контузии, мисля още много дълго да правя, защото това, което правя в момента, е много много далеч от това, което мога да направя наистина“, заяви Саватинов.

„Искам да бъда малко по-добър всеки един ден малко по-добър от предишния. Това ми е мотивацията и както в спорта, така и въобще в живота се опитвам да съм така“, добави още той.

Димитър Саватинов е многократен участник в най-силното състезание в света Арнолд Класик в Калъмбъс Охайо, но сега е подготвил и изненада за българските любители на силовите спортове.
„След Арнолд Класик Испания 2 или 3 седмици по-късно е Америка Стронгест мен, което ще трябва да го спечеля и да взема трета Титла. И след това ще се прибера в България, където организирам състезанието Димитър Саватинов Класик и ще е бъде квалификация за Арнолд аматьор сторнгестмен чемпионшип“, каза спортистът.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …