понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Попов – човекът, който сдобряваше и гледаше да има мир
Снимка: БГНЕС, архив

Димитър Попов – човекът, който сдобряваше и гледаше да има мир

„Правителството на националното съгласие беше един кошер, защото времето, в което беше създадено, предполагаше тотални различия между отделните членове на кабинета. Обединителната фигура беше Димитър Попов, който непрекъснато ги сдобряваше, гледаше да има мир, конструктивност и да се върви напред“. Така говорителят на този кабинет Ясен Инджев си спомни за управлението на Димитър Попов (20.12.1990 – 08.11.1991), който почина на 5 декември.

Ясен Инджев си спомни и за времето тогава: „Тотално объркване, подал оставка кабинет на Луканов, изчезнали валутните резерви, хазната беше празна, имаше купонна система“.

Той разказа как се е родила и станалата символ на този период фраза „За Бога, братя, не купувайте!“ – гледайте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …