събота , 24 февруари 2018
Начало / Спорно за спорта / Димитър Пенев: ЦСКА не може да бъде обикновен – отборът има право да играе в Европа

Димитър Пенев: ЦСКА не може да бъде обикновен – отборът има право да играе в Европа

Легендата и номер едно сред треньорите на 20-ти век Димитър Пенев начерта прогнозите си за бъдещето на ЦСКА в интервю за феновете на отбора.

По повод битката за емблемата, той коментира, че тя е единствена и неслучайно ЦСКА и всички състезатели, които са минали през този клуб са я защитавали.

„Вече 60-70 години в този клуб звездата винаги е била точна и ясна. Излишни бяха тези отношения, които се създават. От самия клуб не се създават, от предшественици, бъдещото ръководство. Това са влияния на странични хора, които искат ЦСКА да бъде обикновен.

ЦСКА не може да бъде обикновен. Десетки години е бил в Европа, България вече е в Европа и има право и има право ЦСКА и в света да играе”, категоричен е Димитър Пенев.
На въпроса готов лие ЦСКА да стане шампион в юбилейната си година, той отговаря следното: „ЦСКА винаги мисли и работи за Шампионска титла и най-вече за турнири. В миналото много често сме гостували в цяла Европа”.

„Желая на треньорите, на футболистите, които ще тренират, да се съсредоточат за едно по-успешно първенство. По-успешното е първо място. Тази година е второ, догодина първо. Дано не съм сбъркал, но в това, което видях в края на сезона, мисля, че отново се връщат изискванията на Ганчев и на ръководството – първо място, друго няма”, твърдо заявява треньорът.

Вижте също

Сблъсъци между ултраси доведоха до смъртен случай на мач от Лига Европа

Сблъсъци между фенове и полиция около мача от Лига Европа Атлетик Билбао – Спартак Москва …