четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Димитър Пенев критикува чужденците в ЦСКА

Димитър Пенев критикува чужденците в ЦСКА

Какво трябва да се случи през зимната пауза като селекция и подобряване на игровия план в състава на СЦКА, има ли разделение между чужденци и българи в Борисовата градина и какъв трябва да е профилът на новия треньор на червените, ако има такъв (по Коледа трябва да бъде решено дали Стамен Белчев ще продължи на поста или ще обявят новия селекционер).

По тези въпроси Кирил Веселински разговаря с почетния президент на ЦСКА Димитър Пенев минути след победата на червените срещу „Дунав“ с 3:0.

Последните няколко срещи се получаваха колебливи, но самите футболисти прецениха, че в този мач вече трябва да победят, коментира той играта им, която бе по-добра във втората половина на мача.

Ръководството знае целите, а Гриша Ганчев няма да се остави така и да не подобри и състава, и играта, убеден е Димитър Пенев, според когото ще настъпят доста промени.

Той е на мнение, че през последните няколко години в ЦСКА са направени доста грешки и дори половината от работата не е свършена.

Трябва да има и повече отношение към младите, категоричен е Пенев, според когото има много млади момчета, които не само имат желанието, но вече се доказват във втория, младежкия състав.

„Това го има не само в ЦСКА, но и в другите клубове. Вече са осъзнали, че младостта е не само да бъдат манекени и да са на публични места, без да си вършат своята работа“.

Според почетния президент някои от чужденците в състава обаче не дават необходимото като игра и би трябвало да са с няколко класи по-добри.

Запитан за възможността Наско Сираков да стане изпълнителен директор на ЦСКА-София, Пенев припомни, че той е част от „Левски“ и макар да е бил добър негов футболист, е получил прекалено много реклама – заслужена, но не и за ЦСКА.

Според Димитър Пенев подобни изненади не са приятни и потискат феновете на червения отбор, още повече, че „ние имаме толкова много бивши състезатели и треньори“.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …