понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Иванов за сагата около Изборния кодекс: Следващата крачка е да включим сънародниците ни в Турция

Димитър Иванов за сагата около Изборния кодекс: Следващата крачка е да включим сънародниците ни в Турция

„Следващата крачка е да включим нашите сънародници в Турция. Крайно време е да протегнем ръка към тези български граждани, които са прокудени в Турция, за да се види всъщност, че има абсолютно единство на българските граждани зад граница.

Тогава някои партии ще се окажат толкова изолирани в техните идеологически, комунистически оцветени мнения, че просто ще стане абсурдно това, което защитават“.

Това заяви в еМисия България Димитър Иванов от Швейцария в коментар по темата за последно предложените промени в Изборния кодекс.

За мен те не са изненада, продължава да липсва политическа визия, депутатите нямат идея какво специално трябва да направят, каза той. Иванов е убеден, че и тези поправки (като до 35 избирателни секции в държава, както и до 60 заявления за разкриване на секция) няма да са окончателен вариант.

Ще се борим до последно за автоматични секции, тъй като не може отново да ни карат да събираме заявления, закани се той.

„Целият този процес води до пълно консолидиране на българите в чужбина, мрежата, която ние развиваме, става все по-силна, свързваме се от цял свят, общуваме и измисляме подход за реагиране, участваме в заседания. В този смисъл процесът за нас е положителен“, коментира още българинът.

Той изброи и редица неща, които управляващите използват като аргументи, но които по същността си не представляват манипулации и нарушения на изборния процес, като например бройката на гласувалите в секция, говоренето на турски или друг език, големият процент гласували за определена партия и т.н.

Мрежата от доброволци осигурява възможността българите в чужбина да гласуват, не институциите. В нормалните демокрации гражданите контролират институциите, а не институциите гражданите, напомни Димитър Иванов. Чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Brawo Dimitre camo taka