петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Иванов за писмото си до сънародниците ни в Турция: Ние сме едно

Димитър Иванов за писмото си до сънародниците ни в Турция: Ние сме едно

“Протягаме към вас ръка. Ние сме израснали с вас като деца по улиците на села и градове в България. Работили сме с ва…” Това се казва в част от отвореното писмо, което българинът Димитър Иванов, който живее в Швейцария и е един от активните застъпници на правата на българите в чужбина да гласуват без ограничения, написа към сънародниците ни в Турция.

В него той ги призовава за единни действия срещу приетите на първо четене миналия петък промени в Изборния кодекс, сред които ограничението за 35 избирателни секции извън консулствата, както и 60 подписа за откриване на секции.

Целта е да покажем първо, че няма бариери между нас, да преодолеем това сковаване и тази десетилетна рана, да го преживеем първо като виртуална общност, а после да изпратим силни послания в медиите, за да се види, че сме едно, послания на единение и прошка, ориентирани към бъдещето, обясни той в еМисия България.

По думите на Иванов няколко души вече са откликнали на призива за връзка, като предстоят взаимно опознаване и разговори, за да се изработи обща позиция по темата.

Според българина целта на това протягане на ръка е да бъде разбито статуквото на тази изкуствено наложена сегрегация през последните десетилетия.

От два месеца слушаме този рефрен, фалшивия претекст на националистите, че сънародниците ни в Турция са заплаха за националната сигурност, но но в доклада от 2015 г. за нейното състояние няма нито едно изречение за подобен риск, това се оказа блъф, припомни Иванов.

Ние вършим работата на липсващите политици визионери, добави той.

Димитър Иванов се закани ако текстовете минат на второ четене, мрежата активни българи по света да се опита да провокира законовите разпоредби, като например отворя над 35 секции по места и заведе серия от дела.

За да покажем, че така не може, заключи Димитър Иванов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …