четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Иванов: Мажоритарен вот би бил опустошителен за България

Димитър Иванов: Мажоритарен вот би бил опустошителен за България

Нашият сънародник Димитър Иванов се включи на живо от Цюрих в ефира на еМисия България и коментира какви закони чакат българите зад граница, след като мажоритарният вот не мина окончателно в парламента.

„Отхвърленият законопроект за въвеждане на чиста мажоритарна система щеше да бъде опустошителен за България. Такава система не съществува в света“, подчерта Димитър Иванов. По думите му, 40 години е продължил дебатът в швейцарското общество за въвеждане на пропорционална система, която дава възможност и за преференциален вот.

„По данни на Института за развитие на публичната среда от парламентарни избори 2014 и 2017 г. се увеличава процентът на хората, които гласуват с преференции от 35 на 37%, които успяват да пренаредят листите на партиите в общо 38 случая“, посочи Иванов.

По думите му, в Швейцария се изписва ръчно името на кандидата, ако избирателят реши да даде преференциален вот.

„Сърцето ни бие за България, но чува ли го някой това сърце?“, запита риторично Иванов и посочи, че в народното събрание депутатите са глухи за българите, които живеят в чужбина.

Вижте целия анализ на Димитър Иванов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

 1. АРОГАНТНИ И НЕГРАМОТНИ ХОРА, САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ В „СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ“ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ВЕК СИ ПОЛЗУВАТ „МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА“,
  КОЯТО ИСЧИСТВА МНОГО ДОБРЕ ПОМИЯРИТЕ, КОИТО ЛАПАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА.
  Ми, тя го каза ТАТЯНА ДОНЧЕВА:
  „ХОРА С ДВА ПЕТЪКА БИОГРАФИЯ“ СЕ БУТАТ – БАРАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ НА ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА…

 2. Дървосекачът

  Вижте, г-да Вълков&Иванов….
  – съобразно Последните официални Данни – ГрандТотал Българ(к)и по Тази Планета сме 6.834М …като докъм 3М – Имат Поне-едно Друго Поданство…а Има И немалко Учещи и СезонноРаботещи НЕ-у Нас
  …ерго – Реално живеещи у Нас – Неповече от 4-4.5М….т.е. Поне 45% НЕ са у Нас !
  Колкото до гласуването – просто СвръхПростичкото ! :
  – онлайн платформа с логване по ЕГН и ДоказаноЧисто досие (криминално и данъчно)
  …. Въпросът е Първо да Имаме съответните Хора Знаещи-и-Можещи ЗА които да гласува Човек !….а дали Конкретният Знаещ-и-Можещ е от ДолноНанагорнище или от Женева – Няма Никакво значение.
  НО ! – да се Продължава с тая Воня на ‘наште’ партийщинки и коагулации (Вече 406 парчета !) – Ниц.
  – Никакви партии !, просто Хора Знаещи-и-Можещи.

  ….и Би било ВоистинеПолезно г-н Иванов (и Приятели Швейцарци) – просто да Блокнат финансовите кранчета (Ама Всичките ! Окончателно !) на ‘наште’ (‘управляващи’/’елит’ ).