вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Иванов: Българите в чужбина все повече се ядосваме

Димитър Иванов: Българите в чужбина все повече се ядосваме

Липсва яснота какво депутатите искат да направят с промените в Изборния кодекс. И това е най-големият проблем. Те отхвърлиха ветото на президента, а днес имах диспут с Красимир Каракачанов и той сервира поредна доза правила. Щели да се отварят 35 секции в една държава с 60 заявления. И според тях това отново е страхотното правило, което би ни устройвало. Ами, не ни устройва и това правило.

С тези думи сънародникът ни Димитър Иванов, който живее в Цюрих, Швейцария, коментира вчерашното решение на парламента, с което бе отхвърлено ветото на президента.

„Забелязваме влошаване на диалога между гражданите в и извън България и институциите, без президентската и тази на омбудмана“, посочи още Иванов.

По думите му политиците не искат да се вслушат в гласа на разума и данните.

„Надяваме се, че в Конституционния съд бързо ще вземат решение и те правилата ще паднат. Няма да се разберем с този подход. Българите в чужбина все повече се ядосваме. Те буквално ни дразнят с този подход – високомерен, абсолютно нахалство на тези, които би трябвало да ни служат“, категоричен бе Иванов.

Той не изключи вероятността да се стигне и до оставка на правителството.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

 1. Любомир Гаврилов

  В чужбина нямаше никаква интрига за електронното гласуване, всчки сме съгласни (90%). Ето резултатите

  Опция Гласове Разпределение
  Да 24 736 91.50%
  Не 2 107 7.79%
  Недействителни 192 0.71%

 2. Ядосвате се, но се редите по цял ден на опашка пред посолствата за да гласувате отново за Тиквоний. А на референдума за електронно гласуване миналата годна, гласуваха трима човека от чужбина.