четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Главчев за наследството на ГЕРБ и подготовката за изборите

Димитър Главчев за наследството на ГЕРБ и подготовката за изборите

Наследството на ГЕРБ, има ли основания за притеснения при проверката, която започна служебния кабинет на Огнян Герджиков и как се подготвя партията за ново влизане във властта, коментира бившият заместник-председател на НС Димитър Главчев в студиото на еМисия България.

„Инициативата беше на Бойко Борисов. Винаги е имало контрол. Нека да има проверки, те не са и спирали. Не ни плашат. По време на правителството премиера дава на министъра пълната свобода, но и носи определени отговорности“, коментира Главчев.

„За два месеца каква задълбочена проверка може да има, която да доведе до резултат? Регистриран независим одитор съм и съм съвсем наясно как и колко време отнема един сертифициран одит и една проверка“, посочи бившият зам.-председател на НС.

„Явяваме се самостоятелно на избори и се надяваме българските граждани да ни дадат най-голям резултат. Но ако не е достатъчен този резултат, естествените ни партньори са Реформаторския блок. При тях има едни процеси, които за съжаление са доста центробежни. Всичко, което постигнехме и за добро, и за лошо, беше с това партньорство. Мисля, че добрите резултати са много повече. Лесно може да се направи съпоставка с правителството на Пламен Орешарски“, каза Главчев.

По думите му, когато се е видяло отношението на всички парламентарни групи по повод резултатите от референдума, е станало ясно, че няма смисъл 43-тото Народното събрание да продължава да работи.

Освен въпросите, свързани с референдума, недовършен остава антикорупционният закон, смята Димитър Главчев. „ГЕРБ винаги е гласувал още на първо четене за антикорупционния закон“, подчерта още той.

Според него, най-големият успех е осигурената законодателна база, за да може правителството да постигне тези добри резултати. По думите му, във финансово отношение, не е имало такъв резултат и бюджетен излишък от години насам, както и нивата на безработица.

„Ще има ли кабинет „Борисов 3“, ще решат избирателите“, посочи Главчев. Чуйте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …