вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Ганев: Изборите показаха налагането на еднополюсен модел на управление

Димитър Ганев: Изборите показаха налагането на еднополюсен модел на управление

„Изборите показаха налагането на еднополюсен модел на управление. Една партия, която доминира силно като обществена подкрепа и властови позиции. Имаме две партии, които се борят за второто място, и още няколко по-малки политически субекта, които определят поведението си спрямо водещата“. Това заяви в еМисия България политологът Димитър Ганев в коментар след балотажа на местните избори.

Той изтъкна, че този резултат на ГЕРБ идва с голяма отговорност и носи опасността от преяждане с власт. Според него обаче е рано да се говори за катастрофичен сценарий.

Като катастрофа обаче политологът определи представянето на БСП, която не спечели в нито един областен град. „Партията започва да губи сериозна основа от последните 20 години в местната власт. Това местно присъствие захранваше БСП с жизненост“, добави Ганев.

По думите му резултатът е дал нов тласък на управляващата коалиция, тъй като нито един от партньорите в управлението не вижда алтернатива на Бойко Борисов.

[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2015/11/0211Ganev.mp4[/KGVID]

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …