четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Димитров: България е достъпна и сигурна дестинация за зимен туризъм

Димитър Димитров: България е достъпна и сигурна дестинация за зимен туризъм

Димитър Димитров е скиорът и автор на книгата “Ски на Балканите”, която разказва и показва на останалия свят какъв зимен спортен рай са българските планини. Той гостува в студиото на еМисия България и коментира зимния туризъм у нас.

„Тази книга е адресирана към аудиторията, която е и в България, и извън България. Голяма част от тях изобщо не предполагат какво имаме тук. Книгата не е учебник за това как трябва да пребиваваме в планината“, обясни Димитров.

„Карането на ски е комплексен спорт – изисква се оценка на времето, условията, има и ниво на трудност. Курортите ни са една добра отправна точка за интересни неща в планините“, добави авторът на книгата „Ски на Балканите”.

Той каза, че въпросът с екологията и туризма касае по-скоро доколко искаме да искаме съвременен и интелигентен туризъм, а не тълпи от туристи и множество хотели.

„Имаме уникална природа и много добър сняг. Достъпна и сигурна дестинация сме. Нашите планини за това, което предлагат, не са чак толкова трудни“, смята Димитров. По думите му, много хора са му задавали въпроса дали в България има някакви планини.

Чуйте целия разговор с Димитър Димитров в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …